Aprikoosivaahto

14.11.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosivaahto

Ainekset

4 annosta
1 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
2 2 liivatelehteä
3 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
4 0,5 sitruunan kuori
5 0,5 dl sokeria
6 3 rkl sitruunamehua
7 2 dl kevytvispikermaa
Pinnalle:
1 4 - 5 rkl mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 26 g 106 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 460 5839
Energiaa kcal 349 1396

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna aprikoosit tehosekoittimella karkeaksi soseeksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää aprikoosisose, huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori sekä sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateliemi varovasti sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi sekoittaen vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi seos annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele annosmaljojen pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5