Aprikoosipaistos

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosipaistos

Ainekset

10 annosta
Vuokaan
1 15 g voita
2 2 prk (a 425 g) säilöttyjä aprikooseja
Päälle
1 2 munaa
2 1 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 1 prk (1½ dl) ranskankermaa
5 1 dl kermaa tai aprikoosien säilöntälientä
6 1 dl vehnäjauhoja
7 1 dl mantelijauhetta
Pinnalle
1 2 rkl fariinisokeria
2 (mantelirouhetta)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 271 g
Proteiinia 5 g 50 g
Rasvaa 13 g 126 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 020 10197
Energiaa kcal 244 2437

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen.Voitele piirasvuoka voilla ja nosta sen pohjalle liemestään valutetut aprikoosinpuolikkaat. Sekoita ranskankerma ja aprikoosiliemi (tai käytä pelkästään aprikoosilientä, jos maito ei sovi).Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää liemi, jauhot ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan aprikoosien päälle.Ripottele pintaan fariinisokeri. Kypsennä paistosta uunin keskellä noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa paistos lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5