Aprikoosihillo

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosihillo

Ainekset

1 2 kg aprikooseja
2 2 - 3 dl vettä
3 0,5 (sitruunan mehu)
4 1 kg hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 1211 g
Proteiinia 21 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 38 g
Energiaa kJ 21136
Energiaa kcal 5052

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo ja halkaise aprikoosit. Poista niistä kivet. Laita hedelmät paksupohjaiseen teräskattilaan ja lisää vesi. Kuumenna. Keitä aprikooseja miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat soseutua. Sekoita silloin tällöin. Lisää sitruunamehu, jos haluat hillosta hiukan happoisaa.

Sekoita joukkoon vähitellen hillosokeri. Keitä hilloa 10–15 minuuttia sekoittaen. Seisota hilloa sitten kattilassa noin 30 minuuttia ja sekoita välillä pari kertaa. Tölkitä kuuma hillo piripintaan puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet heti.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: aprikoosi hillo
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5