Aprikoosibostonkakku

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosibostonkakku

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 2 dl sokeria
5 1 rkl jauhettua kardemummaa
6 14 dl vehnäjauhoja
7 200 g margariinia
Täyte:
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 200 g pehmeitä aprikooseja
Voiteluun:
1 1 kananmuna
Pinnalle:
1 raesokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 504 g 1009 g
Proteiinia 74 g 147 g
Rasvaa 108 g 215 g
Kuitua 25 g 50 g
Energiaa kJ 13 832 27665
Energiaa kcal 3 306 6612

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva on täysin sekoittunut ja taikina irtoa käsistä. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksisuorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ripottele päälle sokeri, vaniljasokeri ja saksilla paloitellut aprikoosit. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahdeksaan osaan. Asettele palat pystyyn kahteenvoideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kakkuja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5