Aprikoosi-toscapiirakka

25.3.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosi-toscapiirakka

Ainekset

12 annosta
1 3 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 2,5 dl vehnnäjauhoja
4 1 dl mantelijauhetta
5 1,5 tl leivinjauhetta
6 100 g sulatettua margariinia
7 1 prk (420/235 g) säilykeaprikoosinpuolikkaita
Kuorrutus
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 0,5 dl maitoa
4 1 rkl vehnäjauhoja
5 100 g mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 435 g
Proteiinia 8 g 100 g
Rasvaa 21 g 249 g
Kuitua 2 g 26 g
Energiaa kJ 1 529 18349
Energiaa kcal 366 4386

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vuorotellen vaahtoon sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 25 x32 cm:n kokoiselle pienelle uunipellille tai -vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.Ota pohja uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Valuta aprikoosit. Kiehauta sekoittaen kuorrutuksen aineet. Levitä aprikoosit kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista piirakkaa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Nosta jäähtymään ja leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: aprikoosi piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5