Aprikoosi-mascarponeveneet

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosi-mascarponeveneet

Kesäinen, pehmeän juustoinen jälkiruoka valmistuu grillissä tai uunissa parissa kymmenessä minuutissa.

Ainekset

4 annosta
1 8 aprikoosia
2 1 paketti (250 g) mascarponejuustoa
3 1 rkl sokeria
4 2 tl vaniljasokeria
5 2 dl vadelmia
6 1,5 dl pistaasipähkinöitä
7 0,5 dl juoksevaa hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 41 g 163 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 2 141 8563
Energiaa kcal 512 2047

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Grillaa aprikooseja tai paista pannulla leikkuupinta alaspäin muutama minuutti, kunnes pinta hieman tummuu.

Yhdistä juusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lusikoi 2 rkl mascarponea aprikoosin päälle ja paina vadelmat pinnalle. Laita aprikoosit grilli- tai uunivuokaan. Grillaa keskilämmöllä kannen alla tai paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Viimeistele aprikoosit hunajalla ja pistaasilla.

 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5