Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosi-lohivartaat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista kesäisen aurinkoiset grillivartaat pujottamalla vartaisiin aprikooseja ja lohta. Mausta välimeren tyyliin sitruunalla ja rosmariinilla.

Ainekset

400 g
Lohta fileenä
4 kpl
Aprikoosia
2 kpl
Sitruunaa
1/2 dl
Margariinia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Lisäksi

8 kpl
Varrastikkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.

Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.

Vinkki: Grillivartaat pysyvät paremmin kasassa, kun käytät kaksi tikkua per varras.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

287

1202

20,8 g

4,5 g

4,5 g

4,5 g

1,5 g

19,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Kuivattua rosmariinia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Varrastikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli