Aprikoosi-lohivartaat

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosi-lohivartaat

Valmista kesäisen aurinkoiset grillivartaat pujottamalla vartaisiin aprikooseja ja lohta. Mausta välimeren tyyliin sitruunalla ja rosmariinilla.

Ainekset

4 annosta
1 400 g lohta fileenä
2 4 aprikoosia
3 2 sitruunaa
4 0,5 dl margariinia
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 rkl kuivattua rosmariinia
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Lisäksi
1 8 varrastikkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 17 g
Proteiinia 19 g 77 g
Rasvaa 21 g 83 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 182 4726
Energiaa kcal 282 1130

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.

Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.

Vinkki: Grillivartaat pysyvät paremmin kasassa, kun käytät kaksi tikkua per varras.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5