Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinitäytekakku

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

Pohja

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Kaakaojauhetta

Täyte

3 dl
Kermaa
1/2 dl
Appelsiinimehua
1 kpl
Appelsiinin kuori
2 kpl
Appelsiinia paloina
4 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Sokeria

Kostutus

1 - 1 1/2 dl
Appelsiinimehua

Koristelu

4 dl
Kermaa
Kalvottomiksi leikattuja appelsiininlohkoja tai
Kumkvatteja
Suklaamunia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista sokerikakku. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän lävitse, varovasti sekoittaen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Täyte

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Vaahdota kerma. Pese appelsiini kuumalla vedellä huolellisesti. Raasta kuori. Kuori ja paloittele kaksi appelsiinia pieniksi paloiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinimehu, raastettu kuori, paloitellut appelsiinit ja sokeri. Liuota liivatelehdet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja lisää haaleana kermavaahtoon.

Kakun kokoaminen

Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla ja levitä täyte väleihin. Anna makujen imeytyä. Jos täytät kakun tarjoilupäivänä, käytä kostutukseen 1 1/2 dl appelsiinimehua. Vaahdota koristelua varten kerma ja levitä se kakun pinnalle. Pursota halutessasi koristeita ja täytä kakun pinta nahattomilla appelsiiniviipaleilla tai hyvin pestyillä kumkvateilla. Tarjoile lisäksi suklaamunia.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.