Appelsiinitäytekakku

20.2.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinitäytekakku

Ainekset

Pohja
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 tl vaniljasokeria
7 2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
1 3 dl kermaa
2 0,5 dl appelsiinimehua
3 1 appelsiinin kuori
4 2 appelsiinia paloina
5 4 liivatelehteä
6 0,5 dl sokeria
Kostutus
1 1 - 1,5 dl appelsiinimehua
Koristelu
1 4 dl kermaa
2 kalvottomiksi leikattuja appelsiininlohkoja tai
3 kumkvatteja
4 suklaamunia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 332 g
Proteiinia 57 g
Rasvaa 291 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 17431
Energiaa kcal 4166

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista sokerikakku. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän lävitse, varovasti sekoittaen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Täyte

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Vaahdota kerma. Pese appelsiini kuumalla vedellä huolellisesti. Raasta kuori. Kuori ja paloittele kaksi appelsiinia pieniksi paloiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinimehu, raastettu kuori, paloitellut appelsiinit ja sokeri. Liuota liivatelehdet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja lisää haaleana kermavaahtoon.

Kakun kokoaminen

Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla ja levitä täyte väleihin. Anna makujen imeytyä. Jos täytät kakun tarjoilupäivänä, käytä kostutukseen 1 1/2 dl appelsiinimehua. Vaahdota koristelua varten kerma ja levitä se kakun pinnalle. Pursota halutessasi koristeita ja täytä kakun pinta nahattomilla appelsiiniviipaleilla tai hyvin pestyillä kumkvateilla. Tarjoile lisäksi suklaamunia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5