Appelsiinisalaatti ja raejuustosalsa

18.12.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinisalaatti ja raejuustosalsa

Appelsiinista, raejuustosta ja fetasta syntyy helppo herkku, joka maistuu lisäkkeenä tai vaikka lounaana. Mausta öljyllä ja mausteilla, ripottele päälle pinjansiemeniä.

Ainekset

4 annosta
1 3 appelsiinia
2 4 rkl pinjansiemeniä
3 1 pussi (80 g) salaattiseosta
Raejuustosalsa
1 1 dl raejuustoa
2 0,5 dl murustettua fetajuustoa
3 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua
4 1 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 62 g
Proteiinia 9 g 36 g
Rasvaa 13 g 52 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 910 3640
Energiaa kcal 218 870

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas, Välipalat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki. Jaa salaattiseos ja appelsiinit tarjoilulautasille. Sekoita raejuusto, salaattijuusto ja yrtit. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Nostele raejuustosalsa salaattien päälle. Ripottele pinnalle siemenet.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5