Appelsiiniriisi

20.1.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi on riisipuurosta tehtävä herkullinen jälkiruoka tai välipala.

Ainekset

6 annosta
Riisipuuro
1 2 dl vettä
2 1 dl puuroriisiä
3 5 dl maitoa
Lisäksi
1 2,5 dl vispikermaa
2 2 rkl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 2 - 3 appelsiinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 174 g
Proteiinia 5 g 28 g
Rasvaa 18 g 105 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 229 7372
Energiaa kcal 294 1762

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Aloita valmistamalla riisipuuro. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Lisää maito ja anna puuron hautua mielellään haudekattilassa kypsäksi kannen alla. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi leikkuulautaa vasten ja kuutioi. Lisää appelsiinipalat ja jäähtynyt riisipuuro joukkoon. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Jaa annoskulhoihin.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5