Appelsiinipalat

15.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinipalat

Appelsiinipalat ovat mokkapalojen vaaleita siskoja. Tee palat jo hyvissä ajoin ennen tarjoamista, jotta ne ehtivät mehevöityä kostuttamisen jälkeen.

Ainekset

20 kappaletta
1 100 g voita
2 2 munaa
3 2 dl sokeria
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 tl vaniljasokeria
6 2 tl leivinjauhetta
7 0,5 dl kermaa
8 2 rkl appelsiinimehua
9 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
Kostutukseen
1 1 dl appelsiinimehua
Kuorrutus
1 2 dl tomusokeria
2 2 rkl appelsiinimehua
Pinnalle
1 nonparellejä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 445 g
Proteiinia 2 g 36 g
Rasvaa 6 g 113 g
Kuitua 0 g 7 g
Energiaa kJ 618 12358
Energiaa kcal 148 2954

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos munavaahtoon vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä haaleaksi. Kostuta appelsiinimehulla, peitä pohja kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.
Sekoita appelsiinimehusta ja tomusokerista kuorrute ja levitä se pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Leikkaa levy neliöiksi, kun sokerikuorrute on jähmettynyt.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini leivonta leivos
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5