Appelsiinimaustettu porsaanfilee

27.4.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinimaustettu porsaanfilee

Possunlihaan antaa makua aromikas mausteseos ja grillauksen lopuksi siveltävä glaseerauskastike.

Ainekset

8 annosta
1 2 (à n. 700 g) porsaan sisäfileetä
2 1,5 rkl rypsiöljyä
3 2 appelsiinin kuori
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 tl sinapinsiemeniä
6 1 tl fenkolinsiemeniä
7 1,5 tl hiutalesuolaa
Glaseeraus
1 1 dl appelsiinimarmeladia
2 2 rkl soijaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 57 g
Proteiinia 37 g 296 g
Rasvaa 10 g 83 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 138 9106
Energiaa kcal 272 2176

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: appelsiinin kuori, sinapinsiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sivele fileiden pintaan öljy. Kuumenna grilli. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Raasta päälle valkosipulinkynnet. Rouhi sinapin- ja fenkolinsiemenet. Sirottele leikkuulaudalle suolan kanssa.
Grillaa fileisiin kaunis väri pintaan. Pyörittele fileet laudalla mausteseoksessa. Nosta fileet takaisin grilliin ja vähennä lämpöä. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.
Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimarmeladi ja soija. Levitä lopuksi fileisiin grillissä glaseerausseos. Nosta fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5