Appelsiinilla maustettu palsternakka-porkkanasalaatti

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinilla maustettu palsternakka-porkkanasalaatti

Appelsiini ja hunaja maustavat uunijuurekset. Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 2 (noin 300 g) palsternakkaa
2 500 g porkkanaa
3 1 appelsiini
4 1 tl suolaa
5 2 rkl juoksevaa hunajaa
6 2 tl kuminansiemeniä
7 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
1 1 dl rouhittuja saksan- tai cashewpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 111 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 1 104 4414
Energiaa kcal 264 1055

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori palsternakat ja porkkanat ja leikkaa ne melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta juureslohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan.Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininkuori ja -mehu, suola, hunaja, kuminansiemenet ja öljy.Valuta mausteseos palsternakkojen ja porkkanoiden päälle ja sekoita niin, että mausteet leviävät tasaisesti.Paahda juureksia 225-asteisen uunin ylätasolla, noin 25 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä. Laske uunipelti alemmas, jos kasvikset saavat liiaksi väriä.Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: palsternakka porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5