Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinilla maustettu palsternakka-porkkanasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Appelsiini ja hunaja maustavat uunijuurekset. Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

2 kpl
(noin 300 g) palsternakkaa
500 g
Porkkanaa
1 kpl
Appelsiini
1 tl
Suolaa
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Rypsiöljyä

Lisäksi

1 dl
Rouhittuja saksan- tai cashewpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori palsternakat ja porkkanat ja leikkaa ne melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta juureslohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan.Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininkuori ja -mehu, suola, hunaja, kuminansiemenet ja öljy.Valuta mausteseos palsternakkojen ja porkkanoiden päälle ja sekoita niin, että mausteet leviävät tasaisesti.Paahda juureksia 225-asteisen uunin ylätasolla, noin 25 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä. Laske uunipelti alemmas, jos kasvikset saavat liiaksi väriä.Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.