Appelsiinikeksit

26.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikeksit

Itse tehdyt appelsiinikeksit sopivat vaikka lahjaksi.

Ainekset

18 kappaletta
Keksipohjat
1 2 kananmunaa
2 0,75 dl (3/4 dl) sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 25 g voita
Täyte
1 1,5 dl appelsiinimarmeladia
2 0,5 dl vettä
3 1 dl hyytelösokeria
Kuorrutus
1 150 g tummaa suklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 355 g
Proteiinia 2 g 27 g
Rasvaa 4 g 79 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 524 9440
Energiaa kcal 125 2256

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista appelsiinihyytelö. Kiehauta marmeladi ja vesi. Lisää hyytelösokeri sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja kaada uunivuokaan (halk. n. 23 cm). Hyydytä viileässä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja sulatettu voi. Voitele muffinivuoat. Lusikoi noin 1,5 rkl taikinaa vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Irrota pohjat jäähtymään.

Ota appelsiinihyytelöstä hieman keksipohjia pienempiä kiekkoja. Aseta hyytelökiekko keksipohjalle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaata keksien päälle. Tee haarukalla raitoja suklaan pintaan. Anna jähmettyä.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5