Appelsiinikakku

25.12.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikakku

Ainekset

13 palaa
1 100 g margariinia
2 4,5 dl vehnäjauhoja
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 tl vaniljasokeria
5 3 kananmunaa
6 4 dl sokeria
7 0,5 appelsiinin raastettu kuori
8 1 dl appelsiininmehua
Kuorrutus:
1 100 g margariinia
2 4 dl tomusokeria
3 1 rkl appelsiinimehua
4 0,5 appelsiinin raastettu kuori
5 Voiteluun margariinia ja korppujauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 70 g 908 g
Proteiinia 4 g 51 g
Rasvaa 8 g 100 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 542 20051
Energiaa kcal 369 4792

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinia. Lisää joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunnin ajan.Kun kakku irtoaa vuoan reunoilta, on se kypsyyden merkki. Voit tarkistaa kypsyyden tikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä.Anna kakun jäähtyä puolisen tuntia vuoassa ritilän päällä ennen kumoamista. Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä kunnolla.Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita kuorrutus. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai appelsiinimehua. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kahvikakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5