Appelsiinikakku

10.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikakku

Makea appelsiinikakku sopii niin kahvipöytään kuin glögin kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

15 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 4,5 dl vehnäjauhoja
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 tl vaniljasokeria
5 3 kananmunaa
6 4 dl sokeria
7 0,5 appelsiinin raastettu kuori
8 1 dl appelsiinimehua
Kuorrutus
1 100 g margariinia
2 4 dl tomusokeria
3 1 rkl appelsiinimehua
4 0,5 appelsiinin raastettu kuori
5 appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 53 g 797 g
Proteiinia 3 g 51 g
Rasvaa 9 g 141 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 309 19628
Energiaa kcal 313 4691

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
  • Sulata 100 g margariinia ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
  • Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä. Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suikaloidulla appelsiininkuorella.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5