Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Mehevässä appelsiinikakussa maistuu appelsiini pohjassa, kuorrutteessa ja koristeissa. Kauniit kandeeratut appelsiiniviipaleet tehdään jo pari päivää etukäteen. Koristele kakku tuoreilla appelsiinikuorisuikaleilla, jos et malta odottaa kandeerattujen appelsiinien valmistumista.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 kpl
appelsiini (luomu)
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1 dl
Appelsiinimehua

Kuorrutus

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1/2 kpl
appelsiini

Kandeeratut appelsiinit

2 kpl
appelsiinia (luomu)
5 dl
vettä
3 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee kandeeratut appelsiinit mielellään jo kaksi päivää ennen kakun koristelua. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri laakeassa kasarissa, keitä seosta pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Lisää appelsiiniviipaleet liemeen. Keitä hiljalleen, välillä varovasti sekoitellen, 40 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet reikäkauhalla leivinpaperille uunipellille. (Säästä halutessasi liemi kakun kostuttamiseen.) Kuivata appelsiiniviipaleita 50-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 2 tuntia. Anna viipaleiden kuivua vielä huoneenlämmössä 1–2 vrk. Kääntele niitä välillä. Kandeeratut appelsiiniviipaleet säilyvät huoneenlämmössä syötävinä 1–2 viikkoa.

2 kpl
appelsiinia (luomu)
5 dl
vettä
3 dl
sokeria
2

Tee kakkupohja. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini ja raasta puolet sen kuoresta. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja mehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia.

100 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 kpl
appelsiini (luomu)
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1 dl
Appelsiinimehua
3

Irrota vuoan reunat, ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Poista leivinpaperi kakun pohjasta. Kostuta kakku halutessasi appelsiinien kandeerausliemellä (1 dl).

4

Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista 3 rkl appelsiinin mehua. Sekoita kuori ja mehu vaahtoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1/2 kpl
appelsiini
5

Koristele kakku kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.10.2018
|
Muokattu: 25.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1392

9,3 g

2,5 g

56,5 g

42,4 g

1,4 g

3,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

5 dl vettä,

3 dl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli