Appelsiinikääretorttu

21.10.2013
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikääretorttu

Raikas appelsiini maistuu taivalliselle suklaisen kääretortun sisällä.

Ainekset

15 palaa
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 0,75 dl perunajauhoja
4 3 rkl kaakaojauhetta
5 2 rkl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 200 g (1 pkt) appelsiinituorejuusto
2 50 g valkosuklaata
3 1 dl kuohukermaa
Pinnalle
1 50 g valkosuklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 247 g
Proteiinia 3 g 49 g
Rasvaa 10 g 148 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 704 10559
Energiaa kcal 168 2524

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle leivinpaperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Notkista tuorejuusto ja anna lämmetä hetki huoneenlämmössä. Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon valkosuklaa ja nostele joukkoon kermavaahto. Levitä täyte torttulevylle.

Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Koristele sulatetulla valkosuklaalla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5