Appelsiinikääretorttu

26.12.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikääretorttu

Ainekset

12 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 rkl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 2 rkl kaakaojauhetta
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 2 appelsiinia
2 1 dl kuohukermaa
3 200 g appelsiinituorejuustoa
4 2 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 224 g
Proteiinia 4 g 43 g
Rasvaa 6 g 76 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 617 7400
Energiaa kcal 147 1769

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele appelsiinit. Vaahdota täytettä varten kerma, lisää tuorejuusto ja sokerit vatkaten. Sekoita appelsiininpalat joukkoon. Levitä täyte torttulevylle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle, jätä saumakohta alle. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa paperiin käärittynä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5