Appelsiinijuurekset

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinijuurekset

Mausta juurekset appelsiinilla, inkiväärillä ja hunajalla. Ripottele appelsiinijuuresten päälle persiljaa.

Ainekset

4 annosta
1 3 porkkanaa
2 1 palsternakkaa
3 0,5 lanttua
4 1 sipuli
5 2 rkl öljyä
6 1 tl raastettua inkivääriä
7 1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
8 0,5 tl suolaa
9 2 rkl hunajaa
Lisäksi:
1 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 1 g 4 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 435 1739
Energiaa kcal 104 416

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakka, lanttu ja sipuli reiluiksi paloiksi. Nosta kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy, inkivääri ja appelsiinin kuori. Purista appelsiinin mehu talteen. Mausta kasvikset suolalla ja hunajalla. Anna kypsyä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta lämpimät kasvikset tarjoilukulhoon ja valuta päälle appelsiininmehu. Ripottele pinnalle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5