Appelsiini-porkkanasalaatti

29.12.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiini-porkkanasalaatti

Appelsiini ja porkkana ovat aina makoisa yhdistelmä. Appelsiini-porkkanasalaatti saa makua ja ruokaisuutta kikherneistä ja mantelista. Hunaja-oliiviöljysalaattikastike viimeistelee salaatin

Ainekset

4 annosta
1 1 appelsiini
2 3 isoa porkkanaa
3 1 prk (285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä
4 1 dl mantelilastuja
Kastike
1 2 rkl oliiviöljyä
2 1 rkl hunajaa
3 1 rkl hienonnettua persiljaa
4 0,25 tl jauhettua juustokuminaa
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 85 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 17 g 69 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 159 4636
Energiaa kcal 277 1108

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaattiin.

Paahda mantelilastut, lisää salaattiin ja sekoita kevyesti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5