Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-porkkanasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Appelsiini ja porkkana ovat aina makoisa yhdistelmä. Appelsiini-porkkanasalaatti saa makua ja ruokaisuutta kikherneistä ja mantelista. Hunaja-oliiviöljysalaattikastike viimeistelee salaatin

Ainekset

1 kpl
Appelsiini
3 kpl
Isoa porkkanaa
1 kpl
(285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 dl
Mantelilastuja

Kastike

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/4 tl
Jauhettua juustokuminaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaattiin.

Paahda mantelilastut, lisää salaattiin ja sekoita kevyesti.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

926

16,0 g

1,8 g

12,0 g

10,3 g

4,3 g

5,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Jauhettua juustokuminaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli