Appelsiini-laskiaispullat

28.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiini-laskiaispullat

Ainekset

15 kappaletta
1 5 dl appelsiinimehua
2 50 g tuorehiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 0,75 dl hunajaa
6 1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
7 12 dl vehnäjauhoja
8 0,75 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun:
1 1 kananmuna
2 raesokeria
Täyte:
1 2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 1 rkl sokeria
3 1 - 2 tl appelsiinin kuorta
4 mantelimassaviipaleita halutessasi

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 785 g
Proteiinia 7 g 99 g
Rasvaa 10 g 143 g
Kuitua 2 g 31 g
Energiaa kJ 1 357 20349
Energiaa kcal 324 4864

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja appelsiininkuoriraasteella. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. (Viipaloi halutessasi mantelimassaa ja pullien alaosien päälle) Lusikoi kermavaahtoa päälle. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5