Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-labneh

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Libanonilainen labneh on jogurtista valuttamalla tehtyä "tuorejuustoa".

Ainekset

500 g
Turkkilaista jogurttia
1/4 tl
Suolaa
2 rkl
Hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 tl
Vaniljasokeria

Pinnalle

Raastettua appelsiininkuorta
Kardemummaa
2 - 3 kpl
Veriappelsiinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mausta jogurtti suolalla ja pane valumaan harsokankaalla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja anna jogurtin valua 1 vrk. Kumoa jogurtti siivilästä, mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Lisää pinnalle vähän raastettua appelsiininkuorta ja kardemummaa. Tarjoa appelsiiniviipaleiden kanssa tai leikkaa appelsiinit paloiksi ja sekoita labnehiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

215

902

10,3 g

7,3 g

24,0 g

24,0 g

2,5 g

4,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

1 tl Vaniljasokeria,

Raastettua appelsiininkuorta,

Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli