Appelsiini-basilikalohi

20.10.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiini-basilikalohi

Ainekset

4 annosta
1 1 ruukku basilikaa
2 80 g pinjansiemeniä
3 1 tl sinappia
4 2 rkl appelsiinimehua
5 1 tl raastettua appelsiini kuorta
6 0,25 dl oliiviöljyä
7 1 valkosipulin kynsi
8 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
9 suolaa
10 rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 12 g
Proteiinia 28 g 114 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 500 6002
Energiaa kcal 359 1435

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha basilika, pinjansiemenet, sinappi, appelsiinin mehu ja kuori tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana koneen vielä käydessä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta lohipala suolalla ja mustapippurilla. Levitä appelsiini-basilikapäällys lohen päälle. Siirrä lohi leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele ja asettele kirsikkatomaatit kalan viereen. Pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5