Anjoviskakku

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Anjoviskakku

Ainekset

10 annosta
pohja
1 180 g hapankorppuja
2 100 g margariinia
3 0,5 dl maitoa
Täyte
1 4 dl raejuustoa
2 4 dl maustamatonta tuorejuustoa
3 1 tl omenaviinietikkaa, jos haluaa
4 1 keskikokoinen maustekurkku hienonnettuna
5 0,5 dl persiljasilppua
6 0,5 dl ruohosipulisilppua
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria
8 2 - 3 tl sitruunanmehua
9 150 g anjovisfileetä hienonnettua
10 5 liivatelehteä
Koristeeksi
1 2 keitettyä kananmunaa
2 5 - 6 anjovisfileetä
3 ruohosipulia
4 kaprista
5 kurkkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 154 g
Proteiinia 19 g 189 g
Rasvaa 17 g 166 g
Kuitua 3 g 32 g
Energiaa kJ 1 199 11986
Energiaa kcal 286 2865

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna hapankorput pieneksi ja lisää sekaan pehmeä rasva sekä maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset lukuun ottamatta liivatelehtiä ja sitruunanmehua. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi, purista ne kuiviksi ja liuota sitten kuumaan sitruunanmehuun. Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Irrota vuoka ja koristele kakku.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5