Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananaskirsikka-rahkapiirakka

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Ananaskirsikka tuo leivonnaisiin raikkautta ja pirteitä. Tässä rahkapiirakassa ananaskirsikoita on sekä täytteessä että koristeena.

Ainekset

1 dl
Maitoa
3/10 kpl
Pala hiivaa
1/2 dl
Sokeria
2 - 3 dl
Vehnäjauhoja
25 g
Margariinia

Täyte

200 g
Ananaskirsikoita
1 dl
Sokeria
2 rkl
Vettä
2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
250 g
Maitorahkaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Maitoa tai kermaa
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista. Sekoita loput jauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota tunnin ajan.

Valmista täyte. Poista ananaskirsikoista suojalehdet, säästä muutama hedelmä koristeeksi. Siirrä hedelmät kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Liuota maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Keitä muutama minuutti. Anna soseen jäähtyä taikinan kohoamisen ajan.

Vuoraa leivinpaperipalalla piirakkavuoka (halk. n. 28 cm tai 25 x 25 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikinan reunat. Levitä hedelmäsose taikinalle. Sekoita rahka, muna, maito ja sokeri. Valuta seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele ananaskirsikoilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

706

3,7 g

1,5 g

28,3 g

15,5 g

0,6 g

4,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala hiivaa,

200 g Ananaskirsikoita,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli