Ananaskakku

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ananaskakku

Maukas ananaskakku on helppo valmistaa. Koristele valmis kakku esimerkiksi ananaskirsikoilla tai viinirypäleillä.

Ainekset

8 annosta
Pohja:
1 10 digestivekeksiä
2 10 piparkakkua
3 75 g margariinia
Täyte:
1 3 limettiä
2 600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 3 kananmunaa
4 1,5 dl kuohukermaa
5 1,5 dl sokeria
Päällys:
1 3 dl kuohukermaa
2 1 rkl sokeria
3 1 iso purkki (820 g/490 g) ananasrenkaita
4 ananaskirsikoita tai rypäleitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 332 g
Proteiinia 11 g 91 g
Rasvaa 45 g 362 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 2 580 20642
Energiaa kcal 617 4933

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Murskaa digestivet ja piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Paina seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 10 minuuttia, anna jäähtyä. Raasta täytettä varten limettien kuori kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja sekoita huolella. Kaada jäähtyneelle kakkupohjalle ja paista uunissa vielä noin 1 tunti, kunnes pinta on hieman ruskea. Anna jäähtyä. Vatkaa päällystä varten kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Irrota kakku vuoastaan. Levitä kermavaahto kakun päälle. Valuta ananasrenkaat liemestään ja asettele kermavaahdon päälle. Koristele hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5