Ananas -tarte tatin

24.3.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ananas -tarte tatin

Klassikkotorttuna tunnettu omenainen Tarte Tatin valmistetaan nyt säilykeananaksesta.

Ainekset

4 annosta
1 4 lehtitaikinalevyä
2 1 prk (227 / 137 g) säilykeananasrenkaita
3 50 g voita
4 0,75 dl fariinisokeria
5 1 limetin kuori

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 133 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 26 g 103 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 561 6243
Energiaa kcal 373 1492

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikinalevyt. Aseta kolme levyä vierekkäin, hieman päällekkäin. Aseta neljäs vaakasuoraan rivistön alaosaan. Painele taikinalevyt hyvin yhteen neliöksi ja kauli kevyesti suuremmaksi levyksi. Pyöristä veitsellä kulmia.
Valuta ananasviipaleet. Kuumenna voi ja sokeri valurautapannulla kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Ota pannu jäähtymään.
Lisää pannulle ananasviipaleet ja mausta pestyn limetin raastetulla kuorella.
Nosta taikina pannun päälle kaulimen avulla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa piiras tarjoilulautaselle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: ananas lehtitaikina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5