Ananas-pekonivartaat

12.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ananas-pekonivartaat

Suolaisen ja makean liitto toimii herkullisesti grillivartaissa, joihin tikutetaan pekoniin käärittyjä reiluja ananaspaloja.

Ainekset

5 annosta
1 2 pakettia (à 180 g) pekonia
2 1 ananas
3 1 punainen chili
4 1 ruukku korianteria
5 1 rkl rypsiöljyä
Kastike
1 2 dl bbq-kastiketta
2 1 dl rypsiöljyä
Lisäksi
1 4 - 6 grillitikkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 103 g
Proteiinia 10 g 49 g
Rasvaa 48 g 240 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 302 11510
Energiaa kcal 550 2751

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

2. Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 3–4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on. Poista samalla ananaksen kova keskusta.

3. Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.

4. Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.

5. Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.

6. Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.

Vinkki! Lisää vartaisiin viipaloituja kasviksia, vaikkapa paprikaa ja sipulia.


 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5