Amerikkalainen juustotorttu

20.1.2008
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Amerikkalainen juustotorttu

Ainekset

10 annosta
Pohja:
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 2 prk (500 g) maitorahkaa
2 300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 sitruunan raastettu kuori
4 1 rkl sitruunan mehua
5 2,5 dl sokeria
6 2 rkl vaniljasokeria
7 1 dl perunajauhoja
8 5 kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 506 g
Proteiinia 13 g 133 g
Rasvaa 16 g 163 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 700 17001
Energiaa kcal 406 4063

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: juustokakku tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5