Ahvenkeitto

3.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ahvenkeitto

Maukas ahvenkeitto syntyy pakasteahvenfileitä käyttämällä. Ripottele keiton pinnalle tilliä.

Ainekset

3 annosta
1 1 paketti (300 g) pakasteahvenfileitä
2 3 keskikokoista perunaa
3 1 porkkana
4 1 pieni sipuli
5 5 dl vettä
6 5 maustepippuria
7 1 tl suolaa
8 pala purjoa
Suurus
1 2 dl maitoa
2 1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle
1 2 rkl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 50 g
Proteiinia 21 g 63 g
Rasvaa 3 g 9 g
Kuitua 2 g 5 g
Energiaa kJ 761 2283
Energiaa kcal 182 546

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna ahvenfileiden sulaa rauhassa, pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta vesi. Lisää kasvikset ja mausteet. Keitä 5 minuuttia. Poista ahvenfileistä pystyruodot leikkaamalla fileiden pääpuolesta ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa kolmiomainen ruotojono irti. Paloittele ahvenfileet. Huuhtele ja paloittele purjo. Lisää kattilaan purjot ja kalapalat. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Sekoita suurus sekoittamalla jauhot maidon joukkoon. Lisää suurus keittoon. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia. Ripottele keiton pinnalle tilliä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: ahven kalakeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5