Afrikkalainen jauhelihakuskus

23.7.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Afrikkalainen jauhelihakuskus

Ainekset

4 annosta
1 1 rkl öljyä
2 2 valkosipulin kynttä
3 1 porkkana
4 400 g (vähärasvaista) jauhelihaa
5 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
6 0,25 tl kanelia
7 0,75 dl rusinoita
8 0,75 dl neljän hedelmän mehua
9 1 tl suolaa
10 0,5 dl vettä
11 100 g pakastepapuja
Lisäksi:
1 kuskusta
2 maustamatonta jogurttia
3 tuoretta korianteria halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 9 g 35 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 1 122 4488
Energiaa kcal 268 1073

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Ruskista liha öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipuli ja porkkana. Lisää mausteet, rusinat, nektari, suola ja vesi. Hauduta ilman kantta noin minuuttia. Lisää pakastepavut ja anna hautua vielä 5 minuuttia, kunnes pavut ovat kypsiä. Tarjoa pakkauksen ohjeen mukaan tehdyn kuskusin ja jogurtin (ja korianterin) kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5