Aasialaiset kiinakaalikääryleet

1.9.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aasialaiset kiinakaalikääryleet

Ainekset

4 annosta
1 1 iso kiinankaali
2 1 rkl öljyä
3 1 tl seesamiöljyä
4 1 silputtu sipuli
5 3 dl kaalisilppua
6 1 rkl hienonnettua inkivääriä
7 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
8 1 hienonnettu chili
9 250 g sika-nautajauhelihaa
10 2 dl keitettyä riisiä
11 1 - 1,5 tl suolaa
12 0,5 tl mustapippuria
Voiteluun
1 2 rkl soijaa
2 1 rkl siirappia
3 1 rkl makeaa chilikastiketta
4 1 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 103 g
Proteiinia 17 g 67 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 453 5812
Energiaa kcal 347 1389

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Irrota lehdet kiinankaalista. Kuumenna kattilallinen vettä ja keitä isoimpia lehtiä noin 3 minuuttia. Valuta hyvin. Leikkaa pois kova kantaosa ja silppua se täytteeseen. Kuumenna öljyt pannulla, lisää sipuli- ja kaalisilput, inkivääri, valkosipuli ja hienonnettu chili. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä.

Lisää seokseen mausteet, jauheliha ja riisi. Sekoita tasaiseksi.

Levitä kaalit työlaudalle. Voit yhdistää yhteen kääryleeseen kaksi pientä lehteä asettamalla ne limittäin toistensa päälle. Lisää kukkuralusikallinen täytettä jokaiselle lehdelle ja kääri paketeiksi.

Nosta kääryleet uunivuokaan. Sekoita voiteluliemi ja kaada kääryleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia välillä kääryleitä vuoan pohjaan kertyneellä liemellä voidellen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5