Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aasialainen kurkkupikkelssi

Fork and knife
42 Annosta
Fork and knife
42 Annosta
Kurkkusalaatti saa mukavasti potkua chilistä ja inkivääristä. Käytä pikkelssiä hodareiden ja hampurilaisten höysteenä tai mehevöitä sillä porkkana- tai kaalisalaatti.

Ainekset

1 kg
Avomaankurkkuja
500 g
Sipuleita
50 g
Inkivääriä
2 - 3 kpl
Punaista chiliä
2 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sinapinsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese kurkut. Raasta ne raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit.

1 kg
Avomaankurkkuja
500 g
Sipuleita
50 g
Inkivääriä
2 - 3 kpl
Punaista chiliä
2

Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkuraaste ja sipulit. Anna seoksen kiehua 1 minuutti. Jaa seos hyvin pestyihin ja kiehuvassa vedessä sterilisoituihin purkkeihin, sulje tiiviisti. Kurkkusalaatti säilyy avaamattomana jääkaapissa jopa kuukausia. Käytä avattu purkki kahden viikon kuluessa.

2 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sinapinsiemeniä

Vinkki: Sekoita kermaviilistä ja kurkkupikkelssistä kastike paistetulle kalalle tai makkaralle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

29

121

0,0 g

6,0 g

6,0 g

0,4 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Inkivääriä,

Punaista chiliä,

2,5 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

1 rkl Sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli