Aasialainen kurkkupikkelssi

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aasialainen kurkkupikkelssi

Kurkkusalaatti saa mukavasti potkua chilistä ja inkivääristä. Käytä pikkelssiä hodareiden ja hampurilaisten höysteenä tai mehevöitä sillä porkkana- tai kaalisalaatti.

Ainekset

1 1 kg avomaankurkkuja
2 500 g sipuleita
3 50 g inkivääriä
4 2 - 3 punaista chiliä
5 2,5 dl väkiviinaetikkaa
6 2,5 dl vettä
7 2,5 dl sokeria
8 1 rkl suolaa
9 1 rkl sinapinsiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 252 g
Proteiinia 12 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 4921
Energiaa kcal 1176

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: inkivääriä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pese kurkut. Raasta ne raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit.
  • Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkuraaste ja sipulit. Anna seoksen kiehua 1 minuutti. Jaa seos hyvin pestyihin ja kiehuvassa vedessä sterilisoituihin purkkeihin, sulje tiiviisti. Kurkkusalaatti säilyy avaamattomana jääkaapissa jopa kuukausia. Käytä avattu purkki kahden viikon kuluessa.

Vinkki: Sekoita kermaviilistä ja kurkkupikkelssistä kastike paistetulle kalalle tai makkaralle.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5