Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aasialainen coleslaw

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta amerikkalainen klassikkosalaatti vaihteeksi aasialaisilla mauilla. Piristä rapeaa kaalisalaattia chilillä ja limellä, ja viimeistele Kaukoidän makumaailma maapähkinöillä. Tarjoa grilliruokien kanssa tai kokeile tacojen täytteenä.

Ainekset

700 g
(varhais)kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
chili
2 kpl
limeä
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
suolapähkinöitä
1/2 kpl
(ruukkua) korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja poista uloimmat lehdet. Huuhtele ja kuori porkkanat. Suikaloi tai raasta kaali ja porkkanat. Hienonna chili. Laita ainekset kulhoon.

700 g
(varhais)kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
chili
2

Purista mehu limeteistä. Sekoita suola ja sokeri mehuun, lisää mehu salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Jos kaalista irtoaa paljon nestettä, valuta se pois.

2 kpl
limeä
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
3

Yhdistä majoneesi ja jogurtti. Lisää kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua. Viimeistele salaatti rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.

1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
suolapähkinöitä
1/2 kpl
(ruukkua) korianteria
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

547

8,5 g

1,8 g

7,3 g

6,8 g

3,4 g

3,9 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli