Aamiaispiirakka

23.3.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
 Aamiaispiirakka

Pekonia ja kananmunaa sisältävä mehevä aamiaispiirakka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja maistuu vaikkapa brunssilla. Viimeistele pekonipiirakka paprikalla ja rucolalla.

Ainekset

8 annosta
1 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
Täyte
1 1 prk (150 g) ranskankermaa
2 1 pussi (170 g) pekonia
3 6 - 8 kananmunaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 1 punainen paprika
2 rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 214 g
Proteiinia 13 g 105 g
Rasvaa 45 g 362 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 2 357 18857
Energiaa kcal 563 4507

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha, Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.

Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5