Meikkisiveltimien valinta ja hoito

30.6.2016
0 arviota
Meikkisiveltimien valinta ja hoito

Laadukkaisiin siveltimiin ja muihin meikkausvälineisiin kannattaa panostaa. Siveltimet kestävät vuosia, jos niitä hoitaa hyvin. Sivellinoppaaseen on koottu meikkauksen perusvälineet ja niiden hoito-ohjeet.

Silmämeikkiin

Luomiväriapplikaattori

Luomiväriapplikaattori

Luomivärilevittimet eli -applikaattorit ovat tuttu väline luomivärin levittämiseen: useimmissa luomiväripakkauksissa on applikaattori valmiina. Levitin on kuitenkin hyvä välillä vaihtaa.

Levittimeen voi hankkia varren, johon voi vaihtaa uuden levitinpään tarvittaessa.

Luomivärisivellin, häivytyssivellin ja miniluomivärisivellin

Luomiväri- ja häivytyssivellin

Luomivärin voi levittää myös siveltimellä. Hyvä sivellin luomivärin levittämiseen on litteä ja napakka sekä hieman pyöristetty.

Pullea, pyöreä ja napakka häivytyssivellin sopii luomivärin rajojen häivyttämiseen.

Pientä, noin puoli senttiä leveää ja pyöristettyä luomivärisivellintä voi tarvita tarkkaan työskentelyyn, kuten luomivärien ja glittereiden käyttämiseen tehokeinona pienellä alueella.

Kulmasivellin, silmänrajaussivellin ja kierreharja

Kulmasivellin, silmänrajaussivellin ja kierreharja

Viistopäinen, litteä ja napakka kulmasivellin on hyvä luomivärin levittämiseen alaripsen tyveen. Sillä on helppo pehmentää ja häivyttää myös kulmakynällä tehty rajaus. Viistopäinen sivellin sopii myös kulmakarvavärin levittämiseen. Siveltimiä kannattaakin olla kaksi.

Kapeakärkinen, terävä ja napakka sivellin sopii nestemäiselle eyelinerille.

Kierreharjalla saa eroteltua paakkuiset ripset toisistaan. Harjaa voi käyttää myös kulmakarvoille kulmakarvavärin häivyttämiseen.

Kasvoille

Peiteväri- ja meikkivoidesivellin

Peiteväri- ja meikkivoidesivellin

Peitevärisivellin on synteettistä karvaa, toisin kuin monet aitokarvaiset luomivärisiveltimet. Synteettisellä siveltimellä voidemainen peiteväri levittyy iholle mukavasti liukuen, kun taas aitokarvainen sivellin imaisee peitevärin itseensä. Peitevärisivellin on litteä ja noin sentin leveä.

Peitevärisiveltimellä saa tummat silmänaluset ja ihon punoituksen eli couperosan peittoon. Näppyjen peittämiseen kannattaa käyttää aivan siveltimen kärkeä tai pienempää synteettistä sivellintä.

Meikkivoidesivellin on noin 2–3 senttiä leveä ja synteettistä karvaa oleva sivellin. Sitä käytetään voidemaisen meikkivoiteen levittämiseen.

Meikkisienet

Meikkisienet

Meikkivoiteen voi levittää myös sienellä. On tottumus- ja makuasia käyttääkö sivellintä vai sientä.

Meikkisieniä on pyöreitä, pitkulaisia, kolmion- tai neliönmuotoisia. Niiden materiaali on synteettistä tai luonnon kumia.

Puuteri- ja poskipunasivellin

Puuteri- ja poskipunasivellin

Irtopuuterin voi levittää joko isolla irtopuuterisiveltimellä tai -vipalla. Puuterisivellin muistuttaa poskipunasivellintä mutta on suurempi.

Kivipuuterissa on lähes aina vippa mukana. Se on hyvä vaihtaa uuteen noin kuukauden välein, koska siihen tarttuu iholta rasvaa ja likaa.

Poskipunasiveltimiä kannattaa olla kaksi: toinen poskipunalle ja toinen varjostusvärille tai aurinkopuuterille. Hyvä poskipunasivellin on pyöristetty ja noin 3–4 senttiä leveä. 

Huulille

Huulipunasivellin

Huulipunasivellin

Huulipunasivellin voi olla joko synteettistä tai aitoa karvaa. Hylsyssä oleva huulipunasivellin on kätevä, sillä se kulkee siististi mukana meikkipussissa.

Siveltimien puhdistus

  • Yleisohjeena voi sanoa, että siveltimet on hyvä puhdistaa kotikäytössä noin kerran kuussa. Peiteväri- ja huulipunasivellin on kuitenkin hyvä puhdistaa useammin, noin kerran viikossa.
  • Puhdistamiseen käytetään vettä ja siveltimille tarkoitettua saippuaa. Siveltimet desinfioidaan tarvittaessa desinfiointiaineella.
  • Pestyt siveltimet painellaan kuivemmaksi ja muotoillaan paperin tai pyyhkeen välissä. Siveltimet jätetään kuivumaan lappeelleen tai ylösalaisin, jolloin holkkiin mahdollisesti jäänyt vesi pääsee pois.
  • Isot siveltimet, kuten poskipuna- ja irtopuuterisiveltimet, voi puhdistaa myös kaatamalla talouspaperiin siveltimien puhdistusainetta ja pyörittelemällä siveltimet puhtaaksi siinä.

Siveltimien säilytys

  • Meikkipussissa irrallaan olevat siveltimet likaantuvat helposti. Hanki siveltimille oma säilytyspussukka tai -purkki.
  • Kanna meikkipussissa mukana vain meikin korjailuun päivän aikana tarvittavat siveltimet. Ne on hyvä suojata hylsyillä.

Oppaassa on käytetty esimerkkinä Duroyn siveltimiä, joita on saatavilla Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Teksti
Kuvat 123RF ja Kari Lousaari
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5