Marraskuun kirjavinkit

23.10.2014
0 arviota
Marraskuun kirjavinkit

Loppuvuoteen virittäydytään dekkareilla sekä Teemu Selänteen ja Juice Leskisen elämäkerroilla.

Juice Leskinen oli sekä rockmusiikin että lyriikan mestari, jonka legendaariset laulut ovat edelleen klassikoita. Nilsiäläinen toimittaja, esikoiskirjailija Antti Heikkinen on kirjannut taiteilijan taipaleen perinpohjaiseen, upeaan elämäkertaan, jossa on paljon uutta tietoa.

Kirjoittaja haastatteli lähes sataa Juicen sukulaista, ystävää ja työtoveria sekä penkoi lukuisia arkistoja ja lehtileikkeitä. Maestron musiikki kuuluu kirjan sivuilta, mutta Heikkinen tuo monipuolisesti esiin myös Juicen persoonan. Itsepäisellä, ongelmiensa ja itsetuntonsa kanssa painiskelevalla nerolla oli kääntöpuolensa: ujo, haavoittuva ja rakastava sisin.

Teos sisältää myös kuvamateriaalia sekä kirjeitä ja runoja, joita ei ole aiemmin julkaistu.

ANTTI HEIKKINEN: RISAINEN ELÄMÄ. 450 s. Siltala.

Sophie Hannah: Nimikirjainmurhat

POIROT'N PALUU

SOPHIE HANNAH: NIMIKIRJAINMURHAT. Suomentanut Terhi Vartia. 350 s. WSOY. Christien perikunta julkaisee fanien toiveesta uuden Poirot-mysteerin. Kirjailija pysyy hienosti Dame Agathan viitoittamalla tiellä.

Jo Nesbø: Isänsä poika

RUMAA JÄLKEÄ

JO NESBØ: ISÄNSÄ POIKA. Suomentanut Outi Menna. 528 s. Johnny Kniga. Isän kohtalo saa narkomaanipojan pakenemaan vankilasta, jossa hän on istunut huumepalkalla toisten rikosten vuoksi. Sonny-poika alkaa kostaa.

Jens Lapidus: Vip-huone

PIENI PIIRI

JENS LAPIDUS: VIP-HUONE. Suomentanut Jaana Nikula. 407 s. Like. Uuden sarjan aloitusosassa asianajaja Emelie Jansson kohtaa rahoitusalan pelureita ja Balkanin rikollisia.

Ari Mennander: Teemu

KIEKKOKUNKKU

ARI MENNANDER: TEEMU. 256 s. Otava. Kuvitettu teos osuu maaliin. Kun kurkistaa maailmankuulun supertähden, huippu-urheilijan ja perheenisän elämään, löytää paljon uutta ja silottelematonta.

Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein

LOTTOVOITTAJAT

ANNA-LEENA HÄRKÖNEN: KAIKKI OIKEIN. 280 s. Otava. Tavispariskunta voittaa loton jättipotin, seitsemän miljoonaa, ja joutuu rahapsykoosiin. Nokkelasti rakennettu teos pureutuu olennaiseen: tuoko raha onnea?

Jack Higgins: Kaksintaistelu & Koston kierre

TÄHTÄIMESSÄ

JACK HIGGINS: KAKSINTAISTELU & KOSTON KIERRE. Suomentanut Ilkka Terho, Mika Tiirinen. 666 s. Gummerus. Kaksi räjähtävää Sean Dillon -trilleriä ilmestyy yhtenä niteenä. Pokkari.

Kjell Westö: Kangastus 38

RISTEYTYMIÄ

KJELL WESTÖ: KANGASTUS 38. Suomentanut Liisa Ryömä. 334 s. Seven. Menneisyyden muistot piinaavat 1930-luvun helsinkiläistarinassa. Lähihistorian aatteet ja kohtalot lipuvat liki. Pokkari.

Lorna Byrne: Toivon viesti enkeleiltä

JOULUKSI

LORNA BYRNE: TOIVON VIESTI ENKELEILTÄ. Suomentanut Tarja Kontro. 233 s. Seven. Kirjailija kertoo kohtaamistaan ihmisistä sekä varjelevista enkeleistä. Erikoispainoksessa on uusi luku joulunajasta. Pokkari.

Kirjoja on saatavilla Prismoista ja Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Koonnut:
Kuvat: Sauli Palmu ja kustantamot
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5