Maista pienpanimojen oluita

25.11.2015
0 arviota

Tavallinen hanaolut ei enää riitä ravintoloiden asiakkaille, vaan pienpanimoiden olut on kasvattanut kysyntäänsä. Siksi myös S-ryhmän ravintolat tarjoavat pienpanimoiden oluita sekä hanasta että pulloista.

Maista pienpanimojen oluita

Kotimaisia pienpanimoita on nyt enemmän kuin koskaan ja uusia syntyy jatkuvasti.

"Perushanaolut ei enää houkuttele, vaan asiakkaat edellyttävät ravintoloilta entistä kattavampaa olutvalikoimaa", kertoo ketjupäällikkö Miko Kamppuri SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketju-ohjauksesta.

Kamppuri kehottaa pyytämään olutsuosituksia rohkeasti ravintolan henkilökunnalta. Samalla voi kysellä myös vaihtuvan valikoiman kausituotteita sekä rajattuja oluteriä. Pienpanimoiden oluita kannattaa maistaa, sillä niiden maussa ja raaka-aineissa on usein paikallinen vivahde. Esimerkiksi Satakunnassa käytetään seudun maakuntakasvia tyrniä.

Suuren suosion vuoksi pullo-olutvalikoimaa on laajennettu S-ryhmässä. Lisäksi pienpanimotuotteita on otettu myös hanamyyntiin. Muun muassa Original Sokos Hotel Vantaa, Solo Sokos Hotel Torni Tampere ja Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone ovat saaneet omat pienpanimoiden tuottamat nimikko-oluensa. Parhaillaan valmistellaan myös erityistä Beer&You-olutkonseptia, jossa asiakkaalle kerrotaan, millainen olut sopii millekin ruoalle.

"Jokaiselle ruoalle löytyy sopiva makupari. Esimerkiksi trendikkäimmät jenkkihumaloidut oluet sopivat yleensä loistavasti burgerien tai street foodin kaveriksi", Kamppuri vinkkaa.

Teksti:
Kuva: Meeri Utti
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5