Kesäkuun kirjavinkit

25.5.2015
0 arviota
Kesäkuun kirjavinkit

Alkukesän uutuuksissa paneudutaan palkkamurhaajan sielunmaisemaan, uppoudutaan historiaan ja naureskellaan Fingerporille.

Menestyskirjailija Jo Nesbø kuljettaa uudessa romaanissaan lukijan keskelle Oslon alamaailmaa. Nopeatempoinen Verta lumella kertoo ajasta, jolloin heroiini vasta teki tuloaan Norjaan. Luvassa on takuuvarma ja koukuttava lukukokemus, Nesbøa parhaimmillaan.

Päähenkilö on hyväsydäminen mutta hankalan lapsuuden kokenut Olav. Hän järjestelee pahamaineisen heroiinikuningas Daniel Hoffmannin asioita, jotka järjestyvät usein kätevimmin, kun Olav tappaa turhan hankalaksi käyneen henkilön.

Maineestaan huolimatta palkkamurhaaja ei kuitenkaan ole paha. Hänen ammatinvalintansa on ollut monen harmillisen seikan summa, ja murhaajakin haaveilee samoista asioista kuin kuka tahansa meistä: parisuhteesta ja leppoisasta arjesta.

Naisseikkailut muodostuvat kirjan ytimeksi. Vaikka Olav haluaa pelastaa elämänsä naiset, hänen tulisi tappaa ainakin yksi heistä. Yksi asia johtaa pian toiseen, ja lumi värjäytyy verenpunaiseksi.

Kirja kuljettaa lukijan kesän keskeltä aikaan ja paikkaan, johon harva on eksynyt.

Mukaansatempaavan opuksen ahmii mieluiten yhdeltä istumalta. Teos jättää jäljelle lievän hämmennyksen tunteen, sillä sympaattinen päähenkilö saa samaistumaan palkkamurhaajan tunteisiin.

JO NESBØ: VERTA LUMELLA. Suom. Outi Menna. 195 s. Johnny Kniga.

Meri-Tuuli Lindström - Mökin keittokirja

PAREMPI MÖKKIMENU

MERI-TUULI LINDSTRÖM: MÖKIN KEITTOKIRJA. 208 s. WSOY.

Tv:stä tutun Meri-Tuuli Lindströmin teos inspiroi laittamaan herkullista ruokaa keittokomerossa ja kokkaamaan kokonaisia aterioita ulkona.

Kristiina Vuori - Neidonpaula

HISTORIALLISTA DRAAMAA

KRISTIINA VUORI: NEIDONPAULA. 554 s. Tammi.

Kiihkeästi odotettu uutuus kertoo dramaattisen tarinan identtisten kaksossiskojen elinikäisestä ystävyydestä ja kilpailusta 1400-luvun Naantalissa.

Pentti Jarla - Fingerporin koko kuva 1

FINGERPORIN TARINAT

PERTTI JARLA: FINGERPORIN KOKO KUVA 1. 128 s. Arktinen banaani.

Teos on kokoelma kansan suosiman ihmekaupungin tapahtumista. Sarjassa julkaistaan kaikki Fingerpori-sarjakuvastripit.

Tommi Kinnunen - Neljäntienristeys

SUKUPOLVIEN KETJU

TOMMI KINNUNEN: NELJÄNTIENRISTEYS. 330 s. WSOY.

Viime vuonna Finlandia-ehdokkaaksi noussut Neljäntienristeys on tarkkanäköinen tarina ihmisistä, jotka rakentavat unelmansa luvattomiin harjakorkeuksiin. Pokkari.

Antti Holma - Järjestäjä

HAUSKA ESIKOISTEOS

ANTTI HOLMA: JÄRJESTÄJÄ. 383 s. Seven.

Näyttelijänä tunnetun Antti Holman esikoisteos on samaan aikaan epätoivoinen rakkaustarina, sankariksi patistava elämäntaito-opas sekä satiiri aikamme ilmiöistä. Pokkari.

Diana Gabaldon - Muukalainen

TOISESSA MAAILMASSA

DIANA GABALDON: MUUKALAINEN. Suom. Anuirmeli Sallamo-Lavi. 825 s. Gummerus.

Muinainen kivikehä halkeaa, ja Claire siirtyy toiseen todellisuuteen. Kirjaan perustuva tv-sarja alkaa kesäkuussa. Pokkari.

Kirjoja on saatavilla Prismoista ja Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Koonnut:
Kuvat: Roope Permanto ja kustantajat
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5