Joulukuun kirjavinkit

25.11.2015
0 arviota
Joulukuun kirjavinkit

Löytyykö teilläkin pukin kontista Guinessin tuorein ennätystenkirja tai Mitä Missä Milloin -kansalaisen vuosikirja? Lahjapakettiin sopii myös vaikkapa keitto- tai laulukirja.

Oslolainen pikkudiileri ja velkojen-perijä Ulf pakenee pomoaan kauas Norjan Lappiin ja päätyy sattumalta tiiviiseen lestadiolais- ja saamelaisyhteisöön. Erikoisia kohtaamisia on luvassa, kun Ulf tutustuu muun muassa kotipolttoista kaupittelevaan teologiin ja kirkkoa siivoavaan Lea-leskeen.

Jo Nesbøn Verta Lumella II – Lisää verta alkaa puoli vuotta ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen, mutta on luettavissa myös itsenäisenä teoksena.

Nesbøn tyylissä dialogit ja hahmot ovat keskiössä, ja kerronnassa on ajoittain jaksoja, jolloin pääjuoni ei etene. Tarina ei kuitenkaan jää polkemaan paikoilleen, vaan hahmot aukeavat lukijalle tasaiseen tahtiin.

Kuten odottaa saattaa, huumediilerin menneisyys ei jää Osloon vaan ottaa miehen kiinni syrjäisessä kyläpahasessakin. Takaumien ansiosta paljastuu, miksi Ulf on ajautunut nykyiseen tilanteeseen.

Tarinassa on myös jännitettä ja odottamattomia juonenkäänteitä. Alle 300-sivuisena teos on tapahtumiinsa nähden hieman lyhyehkö, ja nopea lukija kahlaakin vetävän kirjan läpi jo muutamalla lukukerralla.

JO NESBØ: VERTA LUMELLA II – LISÄÄ VERTA. Suomentaja Outi Menna. WSOY. 272 s.

Guinness World Records 2016

MUUTTUVAT ENNÄTYKSET

GUINNESS WORLD RECORDS 2016. Suomentaja Annukka Kolehmainen. Sanoma Media Finland. 256 s.

Maailmanennätystenkirja on täällä taas! Mukana on uusia teemoja, kuten Minecraft-peli ja salamat. Tieto herää mielenkiintoisesti eloon ilmaisella 3D-sovelluksella.

Martin Östegren (toim.): Disney – Soiva laulukirja

KUIN VALKOKANKAALLA

MARTIN ÖSTEGREN (TOIM.): DISNEY – SOIVA LAULUKIRJA. Tammi. 104 s.

Musiikkikirja vie Disneyn uusien sekä klassikkoelokuvien pariin. Mukana on yli 20 laulua, joista esitellään sanat, nuotit ja säestys. Nappia painamalla lauluja voi myös kuunnella.

Lauri Tähkä: Hellannupit kaakkoon

LAURI TÄHKÄ KOKKAA

LAURI TÄHKÄ: HELLANNUPIT KAAKKOON. Otava. 120 s.

Tiesitkö, että muusikko Lauri Tähkä on myös ravintolakokki? Keittokirjassaan hän kertoo lempi-reseptinsä, joilla valmistat vaikkapa nuudelikanaa tai smoothieta.

Mitä Missä Milloin 2016

AINA SUOSITTU TIETOKIRJA

MITÄ MISSÄ MILLOIN 2016. KANSALAISEN VUOSIKIRJA. Otava. 420 s.

Vuoden tärkeimmät ilmiöt ja uutiset ovat jälleen yksissä kansissa. Uutis- ja kulttuurikatsausten ohella kirjassa on uusia teemoja. Teos kartoittaa myös esimerkiksi Ukrainan kriisin vaikutuksia.

Mauri Kunnas: Joulupukin soiva laulukirja

KUNNAKSEN SOIVA JOULU

MAURI KUNNAS: JOULUPUKIN SOIVA LAULUKIRJA. Otava. 80 s.

Laulukirjassa on yli 40 suosittua joululaulua, joita voi kuunnella. Mukana ovat myös laulujen sanat, melodia ja soinnut. Mauri Kunnaksen piirrokset viimeistelevät lämpimän ja jouluisen tunnelman.

Kari Hotakainen: Henkireikä

HOTAKAINEN VAUHDISSA

KARI HOTAKAINEN: HENKIREIKÄ. Siltala. 200 s.

Vauhdikas romaani kertoo vihasta ja rakkaudesta sekä tekee tarkkoja havaintoja maailmasta. Tarina alkaa, kun rikosylikomisario liittyy sekakuoroon rauhoittaakseen elämäänsä ja ajatuksiaan. Toive ei toteudu

Kirjat saatavilla Prismoista ja Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Koonneet:
Kuvat: Lari Lappalainen ja kustantamot
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5