Iskikö matkakuume? 5 vinkkiä edullisen matkan varaamiseen

8.6.2016
0 arviota
Iskikö matkakuume?

Unelmien matka ei välttämättä ole kallis, jos sen varauksessa viitsii nähdä hieman vaivaa. Seuraavat vinkit auttavat sinua rakentamaan parhaan mahdollisen loman.

  1. Vertaile lentojen hintoja. Lennot vievät usein matkakassasta ison siivun, ja siksi eri reittien ja lentoyhtiöiden vertailu kannattaa. Täsmälleen samaa lentoa saatetaan myydä eri paikoissa eri hinnoilla. Vertailussa on syytä ottaa huomioon myös lentoyhtiöiden sivukulut, jotta esimerkiksi matkatavaramaksut eivät yllätä. Hintavertailussa voi hyödyntää netin hakukoneita, kuten momondo.fi, hintaseuranta.fi tai vertaa.fi, jotka hakevat ja vertailevat hintoja lukuisilta eri sivustoilta
  2. Reissaa sesongin ulkopuolella. Vuodenajat vaikuttavat yllättävän paljon sekä lentojen että hotellien hintoihin. Sesongit ovat lähes aina kalleinta matkustusaikaa, joten kuumimman ruuhka-ajan ulkopuolella samaan kohteeseen pääsee huomattavasti edullisemmin. Alku- tai loppukesä hellivätkin kukkaroa selvästi keskikesää enemmän.
  3. Vältä viikonloppua. Vuodenaikojen lisäksi myös viikonpäivä vaikuttaa varsinkin lentojen hintaan. Kaikkein kalleinta on matkustaa viikonloppuna, joka on samalla myös suosituinta lentoaikaa. Jos matkapäivän pystyy valitsemaan väljemmin, voi esimerkiksi tiistailennolla säästää rahaa muuhun. Myös erilaiset juhlapyhät, kuten joulu ja pääsiäinen, korottavat matkan hintaa
  4. Varaa matka hyvissä ajoin tai ota äkkilähtö. Aikainen lintu nappaa madon myös matkailussa eli yleensä matkan saa sitä halvemmalla, mitä aiemmin on liikkeellä. Varsinkin halpalentojen hinnat laskevat, jos ne varaa reilusti, jopa kuukausia ennen lähtöpäivää. Jos matkapäivä ei ole sidottu kovin tiukkoihin raameihin, voi toisaalta myös äkkilähdöllä päästä reissuun halvalla. Äkkilähdöt edellyttävät usein lähtöä hyvinkin nopeasti, jopa samana tai viimeistään seuraavana päivänä.
  5. Huomioi välilaskujen määrä. Lentomatkustajan kannattaa kiinnittää huomionsa myös välilaskujen määrään, sillä suorat lennot kohteeseen ovat yleensä kaikkein kalleimpia. Välilaskut pidentävät matkantekoon kuluvaa aikaa, mutta laskevat usein myös hintaa. Pitkillä matkoilla hintaero voi olla huomattava, mutta niin on myös matkaan kuluva lisäaika.
Teksti
Kuva Getty Images
Lähteet Lentovertailusivusto momondo.fi ja matkailusivustot rantapallo.fi ja lentodiilit.fi
Avainsanat: matka
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5