ABC-kantis Piia: "Numerot ovat lähellä sydäntäni"

8.5.2018
0 arviota
Piia Saarnio

Piia Saarnio

Lahdesjärven ABC:llä tavattu työmatkalainen Piia Saarnio tykkää tilastoista ja laskemisesta, mutta välillä on mukava tavata asiakkaita kasvokkain.

"Nykyisten teknologisten mahdollisuuksien ansiosta työssä ei tarvitse – tai minun näkökulmastani saa – matkustaa enää juurikaan. Enimmäkseen istun toimistolla Turussa tai Espoossa, ja paljon tehdään Skypellä.

Itse kuitenkin tykkään ajamisesta, joten lähdin mielelläni liikkeelle, kun sain sopivasti kolme asiakastapaamista samaan päivään. Tapaan ihmisiä mielelläni kasvokkain. Muuten tuntuu, että jäädään etäisiksi. Varsinkin me, jotka teemme taustahommia.

Tapaan ihmisiä mielelläni kasvokkain. Muuten tuntuu, että jäädään etäisiksi. 

Olen koulutukseltani kirjanpitäjä. Nykyisessä työssäni aikuiskoulutusalan firmassa olen ollut kuusi ja puoli vuotta. Aiemmin olin rekrytoinut heille väkeä, ja sitten minulle yllättäen tulikin puhelu, että tulisitko töihin. Se tuntui hienolta, varsinkin kun oltiin silloin aika isossa lamassa.

Tykkään työstäni oppisopimussuunnittelijana, se on monipuolista ja mielekästä. Vastaan virallisista tilastoista ja rahoitukseen liittyvästä raportoinnista. Tietotekninen ja hallinnollinen homma sopii minulle, koska numerot ovat aina olleet lähellä sydäntäni.

Harrastaminen jää lähinnä kesällä mökkeilyyn. 

Työ on sen verran kiireistä, että harrastaminen jää lähinnä kesällä mökkeilyyn. Ja miehen kanssa ollaan kyllä kovia matkustamaan. Viimeksi kävimme Gambiassa.

Kaikkein läheisin matkustusmaa on ehkä Intia. Se oli minun ja mieheni ensimmäinen yhteinen matkakohde, joten siihen liittyy eniten tunnemuistoja."
 

Piia Saarnio

Paimiolainen Piia Saarnio poikkesi Tampereen Lahdesjärven ABC:lle syömään ja tekemään pariksi tunniksi töitä asiakastapaamisten välissä. "Tiesin, että tässä on hyvä pysähtyä, ja wifikin toimii", Piia Saarnio sanoo.

Kahvilla

Piia Saarnio, 49, Paimio

  • Kahvin juon: Maidolla.
  • Kahvin kanssa: Lounas.
  • Pöydässä: Työläppäri.

ABC Lahdesjärvi Tampere

  • Palvelut: Noutopöytä, salaattipöytä, aamiainen, market, lasten leikkipaikka

Sarjassa käydään kahvilla ABC-asemalla jossain päin Suomea.

Teksti
Kuva Jussi Helttunen
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5