Tulppaanit oikeaan maljakkoon

4.9.2012
0 arviota
Tulppaanit oikeaan maljakkoon

Tulppaani on suomalaisten kestosuosikki. Leikkokukkana tulppaani on edullinen ja helppohoitoinen ostos.

Vääristyneet mittasuhteet

Vääristyneet mittasuhteet

Isokokoinen, harvoin käytössä oleva maljakko kelpaa muutaman tulppaanin kodiksi. Lasimaljakon koko saa tulppaanit näyttämään todellista pienemmiltä. Kukkien kaunis muoto pääsee hyvin oikeuksiinsa, kun niillä on tarpeeksi tilaa ympärillään.

Tulppaanien lehdet kannattaa harventaa tai poistaa kokonaan, sillä lehdet pilaavat veden nopeasti.

Geometrisia muotoja

Geometrisia muotoja

Miksi maljakon tulisi aina olla pyöreä? Tiimalasimaisen kulmikas tai suorakaiteen muotoinen lasimaljakko ovat moderneja vaihtoehtoja tulppaaneille.

Tulppaanien lehtiä voi käännellä varovasti ja ilmavasti kaksinkerroin, jolloin ne muodostavat pieniä ruusukkeita maljakon suulle. Ruusukkeilla saa halutessaan pehmennettyä maljakon särmikästä muotoa.

Yhden kukan maljakko

Yhden kukan maljakko

Koko tulppaanipunttia ei tarvitse nostaa kerralla pöytään. Jaa nippu useampaan maljakkoon, niin saat joka huoneeseen leikkokukkien kauneutta.

Kapea yhden kukan maljakko tuo jäykkävartisen tulppaanin värin ja ylvään muodon hienosti esille.

Maljakkovinkkejä tulppaaneille

 

Tulppaanit lasipurkkiin

Somista purkkia satiinirusetilla, joka tekee tavallisesta hillopurkistakin salonkikelpoisen. Sisustuskauppojen koristeelliset lasipurkit ovat upeita jo sellaisenaan.

Astiasto hyötykäyttöön

Kuinka moni pitääkään vesikannussa useammin kukkia kuin juomavettä? Lasinen tai keraaminen kannu on käytännöllinen ja hauska maljakko.

Kynttilälyhty maljakkona

Korkea hurrikaanilyhty on upea kukkamaljakkona. Tulppaanien varsia voi tukea pohjalle asetellun koristehiekan tai koristekivien avulla.

Tuttu ja turvallinen Aalto

Aalto-vaasi ja tulppaanit ovat takuuvarma ja helppo yhdistelmä. Kokeile myös korkeaa ja kapeaa tai pieniä ja matalia Aalto-maljakkoja illallispöydän koristeeksi.

Suurelle, teräksiselle Aalto-tarjoiluvadille voi asetella pari pitkävartista tulppaania makaamaan vaakatasossa. Vadin pohjalle laitetaan silloin vain sen verran vettä, että tulppaani saa siitä tarvitsemansa.

Kuvat Mira Kotamäki
Avainsanat: sisustaminen pihakasvit
Arvioi artikkeli

Maljakoita on saatavilla Prismoista, Kodin Terroista ja Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5