Terassilämmitin – ostajan opas

5.9.2016
10 arviota
Terassilämmitin – ostajan opas

Ulkolämmittimet ovat tuttuja ravintoloiden terasseilta, mutta niiden avulla voi pidentää myös oman parvekkeen, kuistin tai terassin käyttökautta. Vaihtoehtoina ovat säteilylämmitin, kvartsilämmitin ja kaasulämmitin.

Lämmitin aikaistaa ja pidentää terassikautta: sen lämmössä on mukava istuskella viileämmälläkin kelillä.

Lämmittimen voi kiinnittää kattoon, seinälle tai omaan jalustaansa. Asennusohjeissa kerrotaan tarvittavat suojaetäisyydet kattoon ja muihin pintoihin.

Mitä kannattaa huomioida terassinlämmitintä valitessa?

  • Tilan koko.
  • Lämmittimen teho ja lämmityksen laajuus.

Täsmälämmittävä kvartsilämmitin

Pienikokoinen säteilylämmitin sopii lähes mihin tahansa tilaan, jossa tarvitaan lisälämpöä keväällä tai syksyllä. Sähköllä toimivia lämmittimiä ovat infrapuna- ja kvartsilämmittimet. Lämmitin tarvitsee toimiakseen pistorasian.

Jos lämmitystä tarvitaan vain silloin, kun tilassa oleskellaan, kvartsilämmitin on hyvä valinta. Se luovuttaa lämpösäteilyä nopeasti ja täsmälämmittää vain lämmitysalueella olevat ihmiset ja esineet. Energiaa ei kulu välissä olevan ilman lämmittämiseen, eikä ´lämmittimen tuottama lämpö karkaa tuulen mukana.

Tehokas kaasulämmitin

Säteilylämmittimen lisäksi markkinoilla on myös kaasulla toimivia lämmittimiä.

Tolppamallisia nestekaasulämmittimiä näkee usein ravintoloiden terasseilla, mutta niitä löytyy myös kotiterassikäyttöön. Kaasulämmittimet ovat tehokkaita, mutta vaativat enemmän tilaa eivätkä sovellu sisätiloissa käytettäväksi.

Teksti
Asiantuntijat tuotepäällikkö Jouko Siitonen, Finnflame Oy ja Onninen Oy
Kuva 123RF
Arvioi artikkeli

Terassilämmittimiä on saatavilla Prismoista, Kodin Terroista ja S-Raudoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5