Saunan pukuhuone raikkaaksi - katso vinkit!

29.5.2018
0 arviota

Uudista saunan pukuhuoneen ilme yksinkertaisilla vinkeillä. Voit toteuttaa listalta ne, jotka koet tarpeelliseksi omalle pukuhuoneellesi.

1. Tee lista tarvikkeista ja mittaa tilan seinät ja lattiapinta. Kipaise hankkimassa tarvikkeet. Pese pukuhuoneen seinät ja katto soodapesulla ohjeen mukaan, muista käyttää suojakäsineitä.

2. Suojaa ikkunat ja ovet tilan kuivuttua. Maalaa pohjamaali. Pulahda uimaan ja maalaa ohjeiden mukaan uusi kerros, käy syömässä ja maalaa uusi kerros.

3. Pese lattia. Tarkista lika-kaivon kunto. Jos et ole ennen laatoittanut, tilaa ammattilainen paikalle. Käsittele betonilattia primerillä ennen vesi-eristeen tekemistä. Anna eristeen kuivua.

4. Aloita laatoitus. Varaa työhön ainakin kaksi päivää. Lattian valmistuttua voit vielä kuurata sen, ripustaa uudet pyyhkeet naulakkoon ja hakea koivunoksia maljakkoon.

Näin tuot valoa tilaa:

  • Valitse seinämaaliksi vihreän tai sinisen värikartasta mahdollisimman harmahtava sävy. Ota maalikauppaan mukaan pala paneelia.
  • Sinertävänharmiden seinien pariksi lattiiaan sopivat keskiharmaat kuivapuristelaatat, jotka kestävät myös pakkasta.
  • Voisiko ulko-oven tai saunanoven vaihtaa lasiseksi? Lasin on hyvä olla aavistuksen peittävää.
  • Maalaa naulakot seinän sävyillä.
  • Penkki tai kaksi riittävät kalusteiksi.

Voisiko ulko-oven tai saunanoven vaihtaa lasiseksi?

Rantasauna

Paneeliverhoiltu saunan pukuhuone on tuttu näky suomalaisilla kesämökeillä. Tässä tilassa paneloidut seinät ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta tila on pimeä ja ankea.

Juttusarjassa opastetaan lukijaa kodin nopeassa pintaremontissa.

Teksti ja tyyli
Kuva Tuomas Kolehmainen
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5