Saintpaulia ja saniainen – ikkunalaudan klassikot

1.3.2017
0 arviota

Sisusta viherkasveilla – klassisella saintpaulialla tai vehreällä saniaisella. Maaliskuun kuukauden kukat saat Prismasta.

Saintpaulia
Saniainen

Saintpaulia

Saintpaulia eli tuttavallisesti paavalinkukka kasvaa sademetsien aluskasvillisuutena, joten se kaipaa kotona samanlaiset olosuhteet kuin Itä-Afrikassa. Kun huolehdit kukastasi hyvin, saat sen kukkimaan parhaimmillaan useita kertoja vuodessa.

Suora auringonvalo sopii huonosti saintpaulialle, joten osittainen varjo on suositeltava. Kasvi on keinovalossa ympärivuotinen. 

Näin hoidat saintpauliaa:

  • Sumuta säännöllisesti.
  • Pidä tasaisessa lämmössä.
  • Lannoita ahkerasti.


Saniainen

Saniainen viihtyy omassa rauhassaan. Se ei pidä koskettelusta, voimakkaasta auringonvalosta ja vedosta, joten se kannattaa sijoittaa kauaksi kulkuväyliltä ja tuuletusikkunoista. Ruukkunsa suhteen se ei kuitenkaan ole vaativa, pieni on paras. Saniainen nauttii, kun multa on koko ajan tasaisen kostea.

Näin hoidat saniaista:

  • Sumuta säännöllisesti.
  • Kastele usein ja vähän kerrallaan.
  • Älä lannoita talvella.

 

Prismoissa nostetaan esiin joka kuukausi kaksi ajankohtaista kukkaa. Näkyvyyttä saavat etenkin kotimaiset kasvit. Maaliskuun kuukauden kukat ovat saniainen ja kotimainen saintpaulia. Jaa kuva kotiin ostetuista kukista somessa hashtagilla #kukkailoa.
 

Teksti
Kuvat SOK
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5