Ruukun ruoste-efekti

19.9.2012
0 arviota
Ruukun ruoste-efekti

Ruostuttamalla ruukkuun saa kuluneen näköisen pinnan.

Ruoste-efektisetillä kukkaruukkuun voi luoda aidonnäköisiä, ruosteelta näyttäviä pintoja. Koristemaalit sopivat puuhun, saveen, kiveen, muoviin ja metalliin.

Ruostepinta valmistuu helposti, mutta se ei kestä kovaa kulutusta. Ulos laitetusta kukkaruukusta voi sateella irrota ruostetta, jonka seurauksena maahan tulee punertava lammikko. Irtoamisen voi estää lakkaamalla valmiin, vähintään kolme päivää kuivuneen ruukun akryyli- tai liuotinpohjaisella lakalla. Lakkaus vaalentaa hieman ruostekäsittelyä.

Ohjeet ruostepinnan tekoon

Pohjamaali ruukun ruoste-efektiin

Etenkin muovipintoihin ja huokoiseen betoniin kannattaa levittää pohjamaali, joka parantaa pintakerrosten tarttuvuutta. Sienellä töpöttämällä pinnasta tulee elävämpi kuin siveltimellä.

  • Ravista pohjamaalipakkausta voimakkaasti.
  • Levitä ainetta siveltimellä tai sienellä. Anna pohjamaalin kuivua tunti. Levitä toinen kerros ja anna ruukun kuivua vähintään 12 tuntia.
Hapetinaineen levittäminen

Kirkasta ja juoksevaa hapetinainetta sivellään reilusti ruukun pintaan. Hapetinaine muuttaa rautaoksidia sisältävän pohjavärin ruosteensävyiseksi muutamassa tunnissa. Hapetinainepakkausta on ravisteltava voimakkaasti ennen käyttöä.

  • Anna ruukun kuivua muutama tunti.
  • Sivele ainetta toinen kerros, jos pinta ei näytä tarpeeksi ruosteiselta.

Tarvikkeet:

  • pohjamaali ja hapetinaine
  • sivellin tai sieni
  • tarvittaessa akryyli- tai liuotinpohjainen lakkaa.
Teksti
Kuvat Sarri Kukkonen
Avainsanat: askartelu sisustaminen
Arvioi artikkeli

Askartelutarvikkeita ja kukkaruukkuja on saatavilla Prismoista ja Kodin Terroista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5