Purjerenkaat verhoihin

28.8.2012
2 arviota
Purjerenkaat verhoihin

Verhoihin asennettavat purjerenkaat antavat sisustukseen vaihtelua, kun verhotanko ei peity kokonaan verhojen taakse.

Purjerenkaiden avulla verhoihin voi tehdä joko yksinkertaiset, lainehtivat laskokset tai kaksinkertaisista laskoksista syntyvät voimakkaat vekit.

Vekit tehdään asettamalla jokaisen purjerenkaan väliin kaksi laskosta kangasta. Purjerenkaat on helpointa asentaa ohueen verhokankaaseen, jolloin renkaat myös pitävät vekit parhaiten paikoillaan.

Verhon päärme

Taita verhokangasta yläreunasta noin 8–10 cm levyinen kaistale. Paksusta verhokankaasta riittää yksinkertainen taite eli päärme. Ohueen verhokankaaseen päärme kannattaa tehdä kaksinkertaisena tai vahvistaa se tukikankaalla.

Verhon purjerenkaat

Aloita purjerenkaiden asennus verhon molemmista reunoista siten, että reunimmaiset renkaat tulevat heti verhon reunoihin ja loput renkaat tasaisin välein niiden välille.

Purjerenkaan asettaminen

Aseta purjerengas noin 4 cm päähän verhon yläreunasta tai kohdista se puoliväliin päärmettä. Piirrä sitten purjerenkaan sisäreunan mukaisesti ympyrä kankaaseen.

Ympyrän leikkaaminen

Taita kangas ympyrän keskeltä kahtia, kiinnitä taite nuppineulalla kiinni ja leikkaa ääriviivoja pitkin kankaaseen ympyrän kokoinen aukko. Suorista kangas.

Purjerenkaan kiinnittäminen

Irrota purjerenkaat toisistaan. Aseta renkaan puolikkaat aukon molemmin puolin ja paina puolikkaat takaisin yhteen siten, että kankaaseen leikattu aukko jää renkaiden aukon kohdalle.

Tarvikkeet

  • parillinen määrä purjerenkaita
  • kynä
  • verhokangas.

Purjerenkaiden määrästä riippuu, miten verho asettuu. Noin 130 cm leveään verhoon suositellaan laitettavaksi 10 purjerengasta.

Teksti
Kuvitus Liisa Seppo
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5