Pitkään poissa kotoa? Näin suojaat kotisi loman aikana

24.5.2016
0 arviota
Pitkään poissa kotoa? Näin suojaat kotisi kesäloman aikana

Pelottaako vesivahinko, murtovaras tai tulipalo? Jos kotisi jää tyhjilleen pitkän loman ajaksi, kannattaa tehdä nämä etukäteisvalmistelut.

Murtovarkailla on tapana ajella ympäriinsä ja tarkkailla omakotitaloja. Jos asukkaat näyttävät olevan pitkään poissa, talosta tulee houkutteleva kohde rosvoille.

"Naapurin kanssa olisi hyvä sopia, että hän pitäisi taloa silmällä. Ja jos kyseessä on niin hyvä naapuri, että suostuu leikkaamaan nurmikon, niin talosta tulee vielä asutumman näköinen", vinkkaa  projektijohtaja Antti Määttänen LähiTapiolasta.

Hän muistuttaa, ettei poissaolon ajaksi kannata jättää polkupyöriä ja muuta irtainta omaisuutta pihaan. Sama pätee mökkiveneen perämoottoriin.

"Kuten tiedetään, tilaisuus tekee varkaan."

Koteja vaanivat myös tulipalot, joiden uhkaa salamointi lisää kesäisin. Vesivahingonkin riski on syytä ottaa huomioon lomalle lähdettäessä.

 

Näin varaudut ikäviin yllätyksiin

Vältä murtovarkaat

  • Katkaise lehtitilaus ja pyydä naapuria tyhjentämään postilaatikko säännöllisesti.
  • Älä kuuluta pitkää lomaasi sosiaalisessa mediassa.
  • Hanki älylamppu, joka syttyy ja sammuu tiettyyn aikaan illasta.
  • Harkitse varashälytintä. Jo pelkästään hälytysjärjestelmistä kertovilla tarroilla on pelotevaikutus.

Varo vesivahinkoa

  • Sulje veden pääsulku tai vähintään astia- ja pyykkikoneen hanat. Putkiston vesi on paineellista, jolloin hauras letku voi hajota, vaikkei konetta käytetä.

Ehkäise tulipalo

  • Ota kaikista tarpeettomista kodinkoneista verkkovirtajohto irti. Jätä päälle vain välttämättömimmät koneet, kuten pakastin. Tulipalot syttyvät useimmiten sähkölaitevioista, joita voi aiheuttaa myös salama.

 

LähiTapiola on S-ryhmän bonuspartneri. LähiTapiola suunnittelee paraikaa uutta älykotivakuutusta. Vakuutukseen kuuluu, että omaan kännykään tulee hälytys, jos kotona tapahtuu jotain poikkeuksellista. Jos älykotivakuutuksen pilottivaiheen kokemukset ovat hyviä, vakuutus tulee markkinoille syksyllä. Lue lisää älykotivakuutuksesta täältä.

Teksti
Kuva 123RF
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5