Ota mallia suunnittelija Paola Suhosesta: Näin tuot ihania hotellielementtejä kotiisi

27.10.2016
1 arviota
Ota mallia suunnittelija Paola Suhosesta: Näin tuot ihania hotellielementtejä kotiisi

Satumetsä, talvimyrsky ja hiljaisuus. Paola Suhonen pisti hotelli Presidentin sisustuksen uusiksi ja kertoo nyt, kuinka erilaisia tunnelmia voi luoda myös kotiin.

Suunnittelija-muotoilija Paola Suhonen on nähnyt hotellin jos toisenkin. Siksi hän oli riemuissaan, kun pääsi yhdessä Ivana Helsingin kanssa luomaan Original Sokos Hotel Presidenttiin uuden konseptin.

Hotellin huonekerroksiin tulee viisi erilaista teemamaailmaa, joista osa on jo valmiina. Juhannus, talvimyrsky, hiljaisuus, satumetsä ja sisu henkivät kukin omaa tunnelmaansa. Tunnelmat on viety myös hotellin käytäville.

"Olen reissannut paljon ja siksi miettinyt, minkälainen olisi uuden ajan hotelli. Kun Presidentti pyysi elämyksellistä konseptia, palaset loksahtelivat heti paikoilleen. Niin paljon olin jo asiaa pohtinut", Suhonen kertoo.

Hänelle oli itsestäänselvyys, että uusi konsepti luotaisiin käyttämällä suomalaista ja pohjoismaista ulottuvuutta. Se on hänen tavaramerkkinsä myös muiden tuotteiden suunnittelussa.

"Hotellihuoneissa on yleensä tietynlaista neutraaliutta, mutta Presidenttiin halusimme luoda persoonallisuutta ja erilaisia tunnelmia. Toivottavasti se houkuttelee asiakkaita tulemaan uudelleen. Kun on viettänyt yön herkässä hiljaisuuskerroksessa, voi mennä seuraavaksi vaikka maskuliiniseen sisuun."

Suhonen uskoo, että hotellin konsepti on iloinen yllätys myös turisteille ja bisnesihmisille. Lapsetkin varmasti tykkäävät.

"Muistan, kuinka lapsena hotellissa oleminen oli seikkailu. Siskon kanssa ajeltiin hissillä ja juostiin käytävillä. Olen halunnut tehdä Presidentistä seikkailumaailman", Suhonen kertoo.

Uusista huonetyypeistä voi poimia ideoita myös kotiinsa. Lue Suhosen vinkit ja katso kuvat upeista huoneista:

Juhannus.

Juhannus. "Huoneessa on yliskaalattu kukkatapetti, jossa on oikeita kuvia omasta herbaariostani. Kotonakin voi päällystää yhden seinän tapetilla, jossa on naturalistisia, isoja kuvioita. Se on melkein kuin taideteos."

Talvimyrsky.

Talvimyrsky. "Tapetti on kuva-aiheeltaan huomaamaton. Sen jättimäiset lumipallot näkyvät hämärässä paremmin kuin kirkkaassa valossa. Huoneen valaistus ja tunnelma on hämyinen. Kotiinkin voisi luoda yhden rauhoittumishuoneen, jossa voi nauttia pimeydestä sen sijaan, että manaa sitä. Eri vuodenajoista kannattaa ottaa irti niiden kauneus."

Satumetsä.

Satumetsä. "Satumetsässä on haettu tunnelmaa syksyisestä, sateen jälkeisestä, suomalaisesta kuusimetsästä. Huoneessa on keijukaisia, peikkoja, bambeja, kettuja ja pöllötapetti. Kotiinkin voi tuoda erilaisia eläinelementtejä ja slaavilaista romantiikkaa, jota huoneessa on läsnä."

Sisu.

Sisu. "Kaikissa huoneissa on yksi vahva teemaryijy, kuten jäänmurtaja Sisu. Ryijy on hyvin suomalainen sisustuselementti, joka on ollut unohduksissa, mutta nyt taas trendikäs. Jos ei halua mattoja lattialle, voi nostaa ryijyn seinälle tuomaan lämpöä ja huolehtimaan akustiikasta. Samalla se toimii tauluna. Myös huoneen värimaailman vahvoista kontrasteista voi inspiroitua kotona."

Hiljaisuus.

Hiljaisuus. "Huone voi olla hyvin neutraali olematta tylsä. Tässä esimerkiksi koko seinä näyttää jättikokoiselta vesivärimaalaukselta. Muutenkin värit ovat seesteiset ja rauhalliset ja toimivat kotonakin." 

Suhonen ja Ivana Helsinki ovat luoneet hotellin konseptin, ja sisustussuunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto KOKO3. Projektin sisustusarkkitehti Helka Parkkinen KOKO3:sta sanoo, että Presidentissä on lähdetty rikkomaan perinteistä hotellisisustusta ja tuotu uutta näkökulmaa.

"Erilaiset mielikuvamaailmat ovat kannanotto siihen, kuinka saman tilan voi tehdä sisustuksella niin erinäköiseksi ja erilaiseksi tunnelmaltaan."

Parkkinen antaa myös vinkkejä muutamista yleisistä hotellin sisustusseikoista, joita voi siirtää kotiinkin:

  • Valaistus: Tärkeää on, että tilassa on erityyppistä valoa, kuten perus- ja tunnelmavaloa. Valaisinten tulee olla kytketty eri sarjoihin, jotta vain osan valoista voi laittaa kerralla päälle ja säätää näin valon määrää ja tunnelmaa.
  • Tekstiilit: Hotelleissa suositaan muhkeita tekstiilejä. Paksuilla peitoilla ja monilla tyynyillä tuodaan pehmeyttä, sävyjä ja helposti muunneltavaa tunnelmaa huoneisiin.
  • Värit: Hotellihuoneessa kalusteet ovat usein neutraaleja, mutta tekstiileillä, kuten verhoilumateriaaleilla, matoilla, verhoilla, peitoilla ja tyynyillä, tuodaan värejä ja kuoseja sisustukseen. Värien harmoniaa voi halutessaan rikkoa tahallisesti, esimerkiksi luomalla yllättäviä väri- tai materiaaliyhdistelmiä, jolloin kokonaisuudesta tulee kiinnostavampi. Tärkeintä on kuitenkin sisustaa omien mieltymystensä mukaan ja uskaltaa kokeilla rohkeasti.
Teksti
Kuvat Sokos Hotels
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5